Toerisme en recreatie

Een goed draaiende economie is belangrijk voor Fryslân. Belangen van ondernemers gaan voor belangen van natuur- en milieuorganisaties. Linkse klimaatwaanzin mag niet in de weg staan van bevordering van de werkgelegenheid en economische ontwikkeling.

Het schaatsen is onlosmakelijk verbonden met Fryslân. Thialf is een begrip in de schaatswereld en bij de recreatieve schaatser. Provinciale Staten heeft, met steun van de PVV, veel geld vrijgemaakt voor de nieuwbouw van Thialf. Wij willen dat Thialf het schaatsmekka van de wereld blijft.

De Friese PVV is voor facilitering van sport, vooral de breedtesport, waar iedereen aan mee kan doen. Momenteel speelt de discussie rond een nieuw stadion voor Cambuur Leeuwarden. Andere partijen verhullen dit en spreken liever over “een brede ontwikkeling van het WTC-gebied”. Maar iedereen weet natuurlijk dat het gewoon over een nieuw stadion gaat. Natuurlijk zijn we trots op onze twee Friese BVO’s. Cambuur moet weer in de Eredivisie, maar daar gaat de provincie niet over. Cambuur verdient ook een nieuw stadion, maar dat is in de eerste plaats een zaak van de club zelf en de gemeente. In het verleden heeft de provincie sportfaciliteiten in Heerenveen gefaciliteerd. Nu is Leeuwarden aan de beurt en de Friese PVV zal dit steunen!

Toerisme is een belangrijke pijler voor de Friese economie. De provincie stimuleert de aanleg van gratis WIFI in de jachthavens in Fryslân. Fryslân staat derde in de top 10 beste Europese reisbestemmingen van reisgids LonelyPlanet. Nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op de lijst van de wereldberoemde reisgids. Daar zijn we trots op!

De toeristen bewonderen de harmonie, de gezellige compacte steden, het uitgestrekte landschap, de Friese Waddeneilanden en het pure karakter van onze provincie. Toerisme zal voor de nabije toekomst, meer nog dan voorheen, een bijdrage aan onze economie leveren.

We moeten dus zuinig zijn op Fryslân en er voor waken dat we al dat moois, wat we met z'n allen bezitten, niet laten veranderen in een groot industrieterrein, door overal maar zonne- en windmolenparken te plaatsen. Hierdoor ontsieren wij de horizon van onze provincie en laten we kansen lopen.
Volg ons op...
Neem contact met ons op via...
PVV Fryslân
Provinciehuis
Tweebaksmarkt 52
8911 KZ Leeuwarden