Quick Scan RES Fryslân

De Statenfracties van de PVV en FVD hebben aan De Groene Rekenkamer gevraagd om haar licht eens te laten schijnen over de voorliggende voorstellen aangaande de Regionale Energie Strategie (RES). Hier is een Quick Scan uitgekomen, die u via de knop onderaan deze pagina kunt vinden.

Deze Quick Scan bevestigd wat wij al heel lang wisten. Namelijk dat onder andere de route van groene droom naar groene stroom vooral geplaveid is met bestuurlijk wensdenken. Op kosten van de belastingbetaler.

Nog los van de verdere toekomst, ligt in ieder geval een jaarlijkse verdubbeling van de energienota naar €6000.00 per gezin in het nabije verschiet. Tegelijkertijd is er de dreiging van instabiliteit van het net en zelfs regelmatige stroomuitval, zonder dat de CO2-doelstellingen bereikt gaan worden.

En dat alles gaat onmiskenbaar ten koste van het Friese landschap. De eerste resultaten daarvan kunnen we inmiddels aanschouwen in de vorm van Windpark Fryslân aan de Afsluitdijk. Maar ook aan de zonnestroomcentrales van honderden hectares op goede landbouwgrond.

De PVV wil dat er aan de noodrem wordt getrokken en roept alle verantwoordelijken op om tot bezinning te komen.

 

Via onderstaande knop kunt u de Quick Scan in pdf-bestand downloaden:

Volg ons op...
Neem contact met ons op via...
PVV Fryslân
Provinciehuis
Tweebaksmarkt 52
8911 KZ Leeuwarden